Tylsä työpäivä

Eillen olin taas kerran Kristallilla työharjoittelussa. Päiväni mateli tosi hitaasti, koska siellä ei käynyt yhtään asiakasta, eikä ollut mitään tehtävää. Jouduin siis seisomaan koko päivän ulkona ja sitä kutsutaan työharjoitteluksi. Se otti hiukan pattiin.

Kävin myös TE-toimistossa laatimassa jatkosuunnitelman työllistymiselle ja kuten arvata saattaa, sain määräyksen jatkaa tuota työharjoittelua kesäkuun puoliväliin saakka. Onneksi minun on käytävä Kristallissa vain kerran viikossa, kun taas työkaverini Marko joutuu olemaan siellä kolmena päivänä viikossa.

Kristalli on kuulema saanut kaupungilta 25 000 euroa työllistämisvaroja, mutta he eivät silti aio palkata ketään töihin. Tuokin on hiukan kummallista, koska meistä työharjoittelijoista ei aiheudu lainkaan kustannuksia Kristallille. Vaikuttaakin siltä, että tuo kristillinen yhteisö pitää saamansa tuet itsellään, eikä välitä tuon taivaallista työttömien toimeentulosta.

Tänään lämmitin uunia ja pesin kaksi koneellista pyykkejä. Pestävää jäi vielä ainakin kolme koneellista. En ole ehtinyt edes kirjoittaa kirjaani pariin päivään, mutta yritän vielä tänään rapustaa jotakin.