Kirjoittamisen intoa

Olen kirjoittanut kaksi viikkoa putkeen uutta kirjaa! Siirsin tuon Elben tarun suosiolla syrjään ja aloin kirjoittaa dekkaria. Sitä on nyt koossa jo yli 120 sivua eli olen kirjoittanut 60 sivua viikossa.

Kuvailen kirjassani Juho Valkama nimisen nuoremman kostaapelin elämää, joka suorittaa poliisin koulutukseen liittyvää harjoittelua Joensuun poliisiasemalla. Hän pääsee heti ensimmäisenä päivänään rikostutkijana selvittämään eläkeläisnaisen kuolemaa, joka vaikuttaa alussa itsemurhalta (juonut itsensä hengiltä). Tutkimuksien edetessä taustalta paljastuukin laajamittainen juonittelujen salaliitto.

Kirjoitan dekkarin minä-muodossa, joka tuo luonnollisesti omat haasteensa, mutta lukijan on myös helpompi samaistua Juhon vaiherikkaaseen yksityiselämään. Hän kun elää avoimessa suhteessa puolisonsa Anun kanssa ja hänellä on vielä murrosikäinen tytärkin Jenna.

Suunnittelen kirjan juonen niin, että minun on helppo kirjoittaa jatkossa lisäosia Valkaman seikkailuista. Tapahtumien taustalla vaikuttaa salainen, valtaa tavoitteleva Vasemman käden uskonnollinen lahko, johon Valkama tämän tästä törmää rikostutkimuksissaan.